Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@12:09:34 GMT

تاریخ افغانستان را جغرافیای آن ساخته است

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۰۰۶۳۲

تاریخ افغانستان را جغرافیای آن ساخته است

ایسنا/خراسان رضوی یک شاعر افغانستانی گفت: افغانستان کشوری است که تاریخ آن را جغرافیای آن ساخته است.

محمدکاظم کاظمی در نشست‌ سرزمین خورشید؛ آشنایی با افغانستان که بامداد امروز، ۱۲ شهریور ماه، در صفحه شخصی وی برگزار شد، با اشاره به این‌که جغرافیای ایران در شکل‌گیری تاریخ افغانستان نقش مهمی داشته، اظهار کرد: جغرافیای خاص و حساس افغانستان باعث به وجود آمدن تاریخی مملو از جنگ در این کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: افغانستان دروازه‌های فلات ایران و محل عبور کشورهای مختلف برای رسیدن به ایران است‌. هنگامی که کشورها به فلات ایران لشکرکشی می‌کردند، برای ورود و خروج به فلات ایران باید از این سرزمین عبور می‌کردند چراکه سرزمین پهناور ایران در میان سلسله‌ای از کوه‌ها محاصره شده است. تمام این لشکرکشی‌ها باعث ویرانی‌های بسیاری در افغانستان شد که متاسفانه همچنان این ویرانی‌ها ادامه دارد.

کاظمی در رابطه با جغرافیای فلات ایران عنوان کرد: این منطقه از شرق به کوه‌های هندوکش، فلات پامیر و تبت، از مغرب به کوه‌های کردستان یا زاگرس، از طرف جنوب شرقی به کوه‌های سلیمان، از طرف جنوب به خلیج فارس و از طرف شمال به کوه‌های البرز محدود شده است.

این شاعر افغانستانی با اشاره به تحولات اخیر در کشور افغانستان خاطرنشان کرد: اخیرا با توجه ویژه‌ مردم ایران به موضوع افغانستان مواجه هستیم. از سوی دیگر بسیاری از جوانان کشور افغانستان نسبت به سرزمین خود آگاهی ندارند و این مساله باعث بیگانگی با تاریخ، جغرافیا و فرهنگ کشور خود خواهد شد. سطح اطلاعات این ۲ ملت از یکدیگر بسیار کم است و باید تلاش کنیم تا به کمک شناختن فرهنگ مشترک این ۲ ملت و پیوندهایی که میانشان وجود دارد، این فاصله ایجاد شده را از میان ببریم.

وی در رابطه با تاریخ ایران و افغانستان با اشاره به اشعار شاهنامه فردوسی بیان کرد: جنگ «دوازده رخ» که در شاهنامه میان ایرانیان و تورانیان رخ می‌دهد، عمق تاریخ پیوند ایران و افغانستان به حساب می‌آید. در جنگ دوازده رخ پیران، سردسته و سرلشکر تورانیان که وزیر افراسیاب بود، از گودرز درخواست می‌کند تا مرز ایران و توران را مشخص کند. در این جنگ ۱۲ جنگجو از هر سرزمین در مقابل هم به صورت تن به تن قرار می‌گیرند و به همین به دلیل به جنگ دوازده رخ معروف است. در اشعار شاهنامه مرزهایی که بین ایران و توران مشخص می‌شود، نام برخی از شهرهای کنونی افغانستان به چشم می‌خورد که نشان از ارتباط نزدیک جغرافیایی بین ایران و افغانستان است.

کاظمی افزود: ما باید این مفهوم وسیع از ایران باستان را درک کنیم و ارزش آن را قدر بدانیم. بیش از ۹۰ درصد شهرهایی که در شاهنامه از آن نام برده شده مانند قرچگان، بست، طالقان، بلخ، مرو، کابل، قندهار، بامیان، پنجشیر، اندرآب و بداخشان و بسیاری از شهرهای دیگر در حقیقت در ایران شرقی یا افغانستان کنونی واقع شده‌ است. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری افغانستان محمدکاظم کاظمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۰۰۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه

بخت‌الرحمان شرافت، رئیس اداره راه‌آهن افغانستان با انتشار پیامی در «ایکس» از آمادگی دومین محموله ریلی افغانستان برای حرکت به سمت ترکیه از مسیر ایران خبر داد.

شرافت در این پیام نوشت: قطار دوم نیز آماده حرکت از افغانستان به سمت ترکیه است، راه آهن افغانستان نسبت به دنیای متصل و امکانات حمل و نقل سریع متعهد است. ما نه تنها کالاها را انتقال می‌دهیم، بلکه قلب‌ها را نیز به هم متصل می‌کنیم.

رئیس اداره راه‌آهن افغانستان جزئیاتی درباره میزان و کالای صادراتی ارائه نکرده است.

حدود دو هفته پیش نخستین صادرات ریلی افغانستان به ترکیه شامل ۱۱۰۰ تن سنگ معدنی از طریق راه‌آهن «روزنک» و مسیر ریلی ایران به این کشور فرستاده شد.

این محموله صادراتی شامل سنگ معدنی «تالک» بود که به شهر «مرسین» ترکیه صادر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • (ویدئو) چرا ایران از ترتیبات منطقه‌ای کاسپین و افغانستان حذف شد؟
  • دفاع موشکی ایران در مقابل اسرائیل زمینه نابودی هر چه زودتر رژیم صهیونیستی را فراهم می‌کند
  • زائران حج، دفاع از ملت مظلوم فلسطین را مورد توجه قرار دهند
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه
  • حرکت دومین محموله ریلی افغانستان از مسیر ایران به ترکیه
  • تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل + عکس
  • آریایی‌ها چه کسانی بودند؟/ نگاهی عمیق به مهاجرت آریایی‌ها به فلات ایران
  • (تصاویر) بازگشت تیم ملی فوتسال افغانستان به مشهد پس از تاریخ‌سازی