Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهره نوروزپور: جنجال‌های داخلی بر سر دلایل و عوامل موثر در عملیات تروریستی اخیر که به شهادت شهید فخری زاده منجر شده، این روزها بالا گرفته است. عمده دعوای جناحی چند دلیل به همراه دارد که مهمترین آن انتخابات 1400 است و مسئله بعدی نفوذ برخی عناصر منطقه ای به کشورمان و جلوگیری از احیای توافق هسته ای ایران است، اما بحث حول این دو موضوع نیست برخی از دلواپسان داخلی می گویند ترور شهید فخری زاده به دلیل اقدامات دولت روحانی و سیاست خارجی او بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارتش سایبری این مخالفان در توئیتر و فضای مجازی مدعی شده اند که تیم دیپلماسی به ریاست محمدجواد ظریف پای بازرسان اتمی را به داخل کشور باز کرد که آنها در قالب بازرس آژانس بین المللی انرژی اتمی از چهره های هسته ای ایران جاسوسی کرده اند!

سوالی که در این دعوای جناحی و جنگ فعالان دلواپس در فضای مجازی مطرح شده این است که چرا آقایان از خود نمی پرسند ترور دانشمندان هسته ای در چه سالهایی آغاز شد و در چه سالی پایان یافت و حالا بار دیگر که حرف از صلح و گفتگوی ایران با مجامع بین المللی بر سر توافق هسته ای به میان آمده، بار دیگر شاهد یک ترور هدفمند بودیم؟ چرا اقایان از خود سوال نمی کنند که چه کسی چهره دانشمندان هسته ای را رسانه ای کرد؟ در چه دولتی، آن دولت مطلوب به اسناد وزارت اطلاعات دسترسی پیدا کرد؟ در چه دولتی پیام ایران به جهان و شورای امنیت این بود که آنقدر قطعنامه بدهید تا قطعنامه دانتان پاره شود؟ و سوال دیگر اینکه آیا آقایان واقعا به دنبال معیشت مردم هستند که اینگونه به جان یک توافق افتاده اند که مانع از احیای آن شوند؟ و سوال آخر اینکه زمانی که این ترور صورت گرفت عالیجنابان سرگرم تبلیغات و کازار انتخاباتی 1400 نبودند؟ دلواپسان چرا از خود نمی پرسند مرد پشت پرده مذاکرات هسته ای که بود که نتانیاهو گفت نام او را به خاطر بسپارید؟

>>> بیشتر بخوانید:
تضمین اجرای برجام چه بود؟

مروری بر روزهای برجامی؛ چه کسانی در دفاع از برجام عقب‌نشینی کردند؟

ترورها از چه سالی و چگونه صورت گرفت؟

سلسه ترور دانشمندان هسته ای کشورمان از سال 1388 تا 1390 صورت گرفت. اسامی آنها به ترتیب عبارتند از : شهید مسعود علیمحمدی در سال 88، شهید مجید شهریاری در سال 89 ، شهید مصطفی احمدی روشن  و رضا قشقایی در سال 90، شهید داریوش رضایی نژاد در سال 90 و در نهایت پس از برجام،شهید فخری زاده در سال 99 ! به فاصله 9 سال از ترور خبری نبود و در این زمان حساس فعلی منطقه، درحالی که اسرائیل تا بیخ گوشمان آمده و در جمهوری آذربایجان پایگاه نظامی تاسیس کرده و با کشورهای به ظاهر کوچک عربی حاشیه خلیج فارس صلح و سازش را آغاز کرده است، از سوی دیگر فعالیت داعش در عراق شدت گرفته و دولت آمریکا در حال انتقال به دموکرات هایی که با پنبه سر می برند و توافقی که برای جنازه اش دلوپسان داخلی و خارجی در حال تهیه مرغ عزایش هستند. و مردمی که ظاهرا تحریم دیگر بر انها اثر ندارد! در این زمان فعلی پس از 9 سال بار دیگر ایران شاهد از دست رفتن یک نخبه علمی دیگر است و این سوال مطرح می شود که تندرویان داخلی با چه استنادی می گویند کار دولت فعلی است؟ برای پاسخ بهتر است به پیشنیه تحریم ها بنگریم، لغو قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران با تصویب قطعنامه 2231 شامل چه بود و چرا پس از لغو آن اسرائیل دستور ترور نداشت؟ چرا پس از خروج ترامپ از برجام بار دیگر شاهد این اتفاق بودیم؟

در دولت نهم به ریاست احمدی نژاد با شدت گرفتن فعالیت هسته ای ایران فشار جامعه بین الملل از چین و روسیه تا اروپا و آمریکا به ایران افزایش یافت. دوره ای که ترورها انجام شد و بدترین قطعنامه ها علیه ایران صادر گشت.در یک بازخوانی ساده بخوانید پاسخ به این سوال را که توافق هسته ای چه تحریم هایی را لغو و ترامپ با خروج از این توافق کدام تحریم ها را بار دیگر احیا کرد؟ مهمترین آن تحریم دانشمندان هسته ای کشورمان بود. یعنی قطعنامه 1803 که دانشمندان و فعالیت هسته ای ایران را طبق گزارش شورای حکام آژانس انرژی اتمی و بر اساس نام دانشمندان و کسانی که در صنعت هسته ایران نقش داشتند و در قطعنامه 1747 تحت تحریم قرار گرفتند که نام شهید فخری زاده نیز در کنار دیگر دانشمندان بود. بعد از توافق هسته ایران با 5+1 آنها نیز مشمول لغو تحریم ، بر اساس قطعنامه 2231 شدند. پس از اغاز برجام و لغو تحریم های هسته ای امریکا دیگر به موساد چراغ سبزی برای ترورهای بیشتر نداد و هرساله نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تنها با سخنرانی و تصاویر تازه به صحن سازمان ملل می آمد و داد وا مصیبتا علیه ایران سر می داد. حال چه شده است که امروز مدعیان انقلابی می گویند نفوذی ها از سوی دستگاه دیپلماسی بوده اند؟ چرا کسی نمی گوید در دولت هشتم و نهم که ترورها شدت گرفت اسناد وزارت اطلاعات در دست چه کسانی بوده است؟

حجت الاسلام والمسلمین علی یونسی دستیار اسبق حسن روحانی در دولت دهم در مصاحبه با فارس در تاریخ 26 مهرماه 1393 درباره سلسه ترورها در دولت نهم می گوید: در مورد دانشمندان هسته‌ای باید بگویم بزرگترین خطا و اشتباه حفاظتی که صورت گرفت این بود که در دولت احمدی‌نژاد این دانشمندان را به مردم معرفی کردند، درحالی که تا آن موقع کسی این افراد را نمی‌شناخت.من دانشمندی را می شناسم که آن زمان به راحتی با ماشین خود از منزل به محل کار می‌آمد و هیچ‌ کس هم خبر نداشت، اما آقای احمدی‌نژاد به خاطر تقدیر و تشویق، او را در تلویزیون آورد و همه مردم او را شناختند و از فردای آن روز این فرد مجبور شد برای حفظ جان خود در منزل پنهان شود. بنابراین ما ده‌ها نفر را به دست خودمان در معرض تهدید قرار دادیم و خودمان حاصل زحمات سه دهه گذشته که محصول انقلاب بود در معرض تهدید دشمنان قرار دادیم . وزیر اسبق اطلاعات در دولت خاتمی به فارس گفت: دانشمندی که به راحتی به دانشگاه شریف می‌رفت و آنجا درس می‌داد، نه دانشگاه می‌دانست او چه کاری انجام می‌دهد و نه جاهای دیگر... ما به دست خودمان به دست دشمن بهانه دادیم و دانشمندی که در حوزه‌های مختلف حلقه‌های مفقوده علمی‌ کشور را تکمیل می‌کرد، شناسایی کردیم و با شرایط امنیتی که بر آنها حاکم شد دیگر نمی‌توانند کار کنند، لذا ترجیح می‌دهند یا اصلا اینجا نباشند یا سر کلاس‌ها نروند، چرا که وقتی کسی را در لاک امنیتی قرار می‌دهی، زندگی را بر او تباه کرده‌ای."

>>> بیشتر بخوانید:
دلواپسان داخلی و خارجی چه منفعتی از ترور شهیدفخری زاده دارند؟

افشاگری ظریف پاسخ این جنگ جناحی دعوا بر سر ترور شهید فخری زاده را روشن می کند

ظریف وزیر خارجه کشورمان یکشنبه هفته گذشته (قبل از ترور شهید فخری زاده) در گفتگو با انتخاب می گوید: « فراموش نکنید که روسیه و چین به ۶ قطعنامه شورای امنیت علیه ایران، در دولت اصولگرا رای مثبت دادند. من از آقایان سئوال می کنم؛ در دولت اصولگرای آقای دکتر احمدی نژاد که در ابتدا به قول خودشان «End» اصولگرایی بود، چندبار چین و روسیه قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران را وتو کردند؟ چین برای اولین بار در طول تاریخ در دولت روحانی پذیرفت که روابط راهبردی باشد؛ دوستان این ها را می دانند که می گویند دولت چین منتظر یک دولت اصولگراست که بیاید؟  در دولت نهم و دهم، حتی اسم «راهبردی» در روابط مطرح نبود .بعضی دوستان به امریکا «گرا» می دهند که با ما بهتر می توانید کار کنید؛ ما که سکوت می کنیم، ولی دلیل نمی شود که متوجه این گراها نیستیم.می دانم و خبرش را بهم می دهند که دوستان به آمریکا گفته اند این ها در قدرت نمی مانند و قدرت این ها چند روزه است.متاسفانه ابزار تبلیغ و حاشیه امن در اختیار دوستان است.طرف به آسانی می گوید ظریف جاسوس است و در مدرسه جاسوسی تربیت شده؛ هیچ اتفاقی هم برایش نمی افتد.می گویند پدربزرگ ظریف عامل بهایی ها و عامل گلوبالیست ها بوده؛ مسجد اعظم قم و مسجد هامبورگ با پول ایشان ساخته شد.

ترامپ شکست خورده اما کماکان برخی در ایران به خاطر نگرانی که دارند، از آن حمایت می کنند.آقایان صراحتا گفته اند اگر ترامپ انتخاب می شد، پیروزی ما در انتخابات 1400 قطعی بود.شما از ترامپی حمایت می کنید که سردار سلیمانی را شهید کرده و هزاران ایرانی را کشته؛ چطور می شود که بعد از شکستش تلاش کنید ترامپ را زنده نگه دارید؟ واقعا قابل فهم نیست!

تحلیل شان این است که با پیروزی بایدن، جریان اعتدال و اصلاحات در انتخابات موثر شوند. فرض کنید که شما هشت ماه دیگر بتوانید با هر کسی به توافق برسید، آیا خوب است که در این هشت ماه، مردم بد زندگی کنند؟ خوب است به مردم فشار بیاید، آن هم فقط برای اینکه شما دوست دارید انتخاب شوید؟ این انصاف، انسانیت و دین است؟ اینکه مردم تحت فشار باشند و زجر بکشند تا دولت آقای روحانی یا دیدگاه تعامل با دنیا در میان مردم منکوب شود، واقعا نمی دانم این چه فایده ای دارد؟»

به گزارش خبرآنلاین،محمودواعظی رئیس دفتر ریاست جمهوری درباره شهید فخری زاده گفت:  عضو هیات مذاکره کننده برجام بود و از روحانی نشان خدمت گرفت، به دلایلی درست نبود است که خبر مربوط به عضویت شهیدفخری زاه در تیم برجام منتشر شود اما او از رئیس جمهور نشان درجه دو خدمت دریافت کرد. این نشان می دهد که مرد پشت پرده مذاکرات هسته ای بی شک شهید فخری زاده بوده است. به این معنا واضح است که برخی افراد به ظاهر انقلابی همانگونه که ترور شهید سپهبد سلیمانی را مصادره به مطلوب کردند اینباره نیز ارتش سایبری شان با حمله به توئیتر و سایت های خبری مستقل به دنبال مصادره این شهید بزرگوار هستند.تنها با هدف اینکه کار و کاسبی تحریم نخوابد و از احیای برجام ممانعت کنند،آنها قدرت را می خواهند! و ما مردم همچنان نظاره گر این دعوای ننگین جناحی و بی عاقبت .... باشیم.

>>> بیشتر بخوانید:
واعظی: شهیدفخری زاده عضو تیم مذاکرات برجام بود و از رئیس جمهور،نشان خدمت گرفت

23 /310 310

کد خبر 1461126

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ محسن فخری زاده دانشمند ایرانی محمود احمدی نژاد شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه 2231 محمدجواد ظریف دانشمندان هسته ای شهید فخری زاده توافق هسته ای هسته ای ایران شورای امنیت احمدی نژاد علیه ایران صورت گرفت ترور شهید بار دیگر تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۵۴۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود

 

حسین امیرعبداللهیان روز شنبه در سخنرانی خود در پانزدهمین نشست سران اسلامی تحت عنوان ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار در بانجول پایتخت گامبیا، ضمن محکومیت شدید تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مقاوم و مظلوم غزه، بر ضرورت تقویت اتحاد و همبستگی بیش از پیش کشور‌های اسلامی برای توقف فوری نسل کشی، جنایات جنگی ترکیبی رژیم صهیونیستی و لزوم ارسال فوری، کافی و بدون مانع کمک‌های بشر دوستانه به سراسر غزه تأکید کرد.

وزیر امور خارجه ادامه داد: بی شک این دوره زمانی نیز با همه مصایب و سختی‌های آن بر ملت فلسطین خواهد گذشت، اما چگونگی و کیفیت نقش آفرینی ما دولت‌های مسلمان در برخورد با این بحران در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد. بی تردید قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری ابزار مهمی در توقف نسل کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه و قدس شریف است. از دولت‌ها و کشور‌های مسلمان و آزادیخواهی که در این مسیر اقدام کردند، صمیمانه قدردانی می‌کنیم.

امیرعبداللهیان افزود: تحولات اخیر فلسطین و مقاومت غزه و کرانه بار دیگر ثابت کرد، از بین بردن مقاومت فلسطین و حماس، به عنوان یک حرکت آزادیبخش در مقابل اشغالگر، توهمی بیش نبود. چرا که رژیم اسرائیل یک دولت مشروع نیست، او فقط یک قدرت اشغالگر آپارتاید است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد. تحقق صلح و امنیت پایدار و عادلانه در منطقه تنها از طریق پایان اشغال سرزمین فلسطین، سوریه و لبنان، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود و تضمین تحقق حق تعیین سرنوشت میسر است.

رئیس دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: کارزار جهانی حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی با گذشت ۷ ماه از آغاز جنگ همچنان با قدرت ادامه دارد و به دانشگاه‌های آمریکا، اروپا و سایر کشور‌های جهان رسیده است. مدعیان دروغین آزادی بیان در غرب، این صدای اعتراضی وجدان‌های بیدار بشری را با سرکوب خشونت آمیز پاسخ می‌دهند و با دیگر رویکرد استاندارد‌های دوگانه خود را به نمایش می‌گذارند.

امیرعبداللهیان در ادامه خطاب به حاضران جلسه گفت: افکار عمومی جهان و به ویژه جهان اسلام قویاً از ما انتظار دارند تا در نتیجه این اجلاس سران، توصیه و اقدامات مهمی داشته باشیم شامل:

۱- تاکید بر برقراری آتش‌بس فوری، کامل، بی‌قید و شرط و دائم در تمام مناطق غزه از جمله در رفح و حتی کرانه باختری؛

۲- رفع کامل محاصره انسانی غزه؛

۳- تبادل اسرا؛

۴- موظف ساختن رژیم اسرائیل به خروج فوری، کامل و غیرمشروط تمامی نیرو‌های نظامی و تجهیزات آنها از غزه و تضمین بین المللی بازگشت امن مردم به مناطق و اماکن خود؛

۵- اعمال تحریم فوری تسلیحاتی و تجاری علیه رژیم اسرائیل؛

۶- حمایت از قرار موقت الزام آور دیوان بین الملل دادگستری و فراهم ساختن زمینه محاکمه و مجازات تمامی آمران، عاملان جنایات اسرائیل. برای تضمین صلح و امنیت در منطقه و جهان اسلام، باید رژیم سرکش و اشغالگر فلسطین را متوقف، محاکمه و مجازات کرد.

وزیر امور خارجه یادآور شد: جهان اسلام اکنون در وضعیت بسیار حساس و پیچیده‌ای قرار دارد به نحوی که کشور‌های اسلامی در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار با طیفی از چالش‌ها ازجمله بی‌ثباتی اقتصادی، ناآرامی‌های سیاسی، درگیری‌های منطقه‌ای، اشغال خارجی، حضور بیگانگان و مداخله قدرت‌های فرا منطقه‌ای مواجه هستند. این چالش‌ها تاکنون به تشدید فقر، تضعیف انسجام اجتماعی و اختلال در روند تلاش‌های توسعه‌ای منجر شده است. با این وجود، این چالش‌ها می‌توانند موجد فرصت‌هایی قابل‌توجه برای پیشرفت و نوآوری در جهان اسلام و شکوفایی تمدن اسلامی باشند.

وی تاکید کرد: میراث فرهنگی غنی، منابع طبیعی متنوع و جمعیت جوان و مستعد کشور‌های اسلامی، زمینه‌های مساعدی را برای پیشبرد طرح‌های توسعه پایدار بر اساس شاخص‌ها، معیار‌ها ارزش‌های اسلامی فراهم ساخته است. در این راستا جهان شاهد است که مردان و زنان جوان با استعداد و تلاشگر ایران در مسیر توسعه علم و فناوری بومی شگفتی‌های بزرگی آفریده اند. این ظرفیت سرشار در میان همه جوانان کشور‌های اسلامی موجود است.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: ما بر این باوریم که در راستای تحقق شعار تقویت، اتحاد و همبستگی از طریق توسعه پایدار.

اول- ملت‌های اسلامی با تمرکز و سرمایه‌گذاری در بخش نیروی انسانی، فناوری و زیرساخت‌ها می‌توانند ظرفیت بزرگ خود را در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار ملل مسلمان بکار گیرند.

دوم- جهت تعمیق سطح همکاری‌ها و تسرّی توسعه پایدار و همه‌جانبه میبایست شبکه همکاری‌های اقتصادی، فنی، توسعه‌ای، تجاری و مالی- پولی میان کشور‌های اسلامی در بستر توافقات و سازوکار‌های هدفمند و مشترک، بیش‌ازپیش تقویت گردد.

سوم- ایجاد یک پلتفرم اختصاصی در چارچوب سازمان همکاری اسلامی جهت اشتراک‌گذاری دانش، تخصص و منابع مرتبط با توسعه پایدار لازمه تحقق طرح‌های توسعه‌ای ملل مسلمان است.

چهارم- ارتقای یکپارچگی اقتصادی و تجاری بین کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار، بر مبنای ارزش‌ها یک ضرورت است.

پنجم- به‌کارگیری ابتکارات و نوآوری‌های فن آورانه و گسترش تحقیقات علمی به منظور پیشبرد دستور کار تحقق اهداف توسعه پایدار در چارچوب سازمان همکاری اسلامی نیازمند طراحی سازوکاری مناسب است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: بی تردید اهداف مهم توسعه پایدار در هر نقطه از جهان بدون تضمین صلح و امنیت پایدار محقق نخواهد شد. همیاری و همکاری کشور‌ها با شعار «امنیت و توسعه پایدار برای همه» ضرورت و فوریت می‌یابد.

امیرعبداللهیان در پایان تاکید کرد: حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، بار دیگر چهره واقعی رژیم تروریست اسرائیل را آشکار ساخت. جمهوری اسلامی ایران با توسل به قاعده حقوقی دفاع مشروع، و پس از نامید شدن از نقش بازدارنده شورای امنیت سازمان ملل- روز شنبه ۱۳ آوریل، پاسخ نظامی حداقلی و محدودی به اسرائیل داد. البته ما با صدای بلند هشدار دادیم در صورت هر گونه ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل علیه منافع ایران در داخل و یا خارج، واکنش بعدی ما علیه اسرائیل حداکثری، فوری و کاملا پشیمان کننده خواهد بود. این تصمیمی تغییرناپذیر است.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: توسل ایران در اعمال حق دفاع مشروع نشان دهنده رویکرد مسئولانه ما نسبت به صلح و امنیت منطقه و جهان است. ما امنیت جهان اسلام و امنیت منطقه را امنیت ایران می‌دانیم و دست دوستی خود را با دولت‌های منطقه و جهان اسلام به گرمی می‌فشریم. رژیم اشغالگر اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ماست. بار دیگر، آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با دولت گامبیا و کلیه دولت‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت ارتقای کارآیی این سازمان در جهان در حال گذار کنونی با هدف تقویت و تضمین منافع مشترک و صیانت از کیان و استقلال سیاسی و اقتصادی کشور‌های اسلامی اعلام می‌کنم.

منبع:ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)
  • دیدار استاندار ایلام با خانواده شهید فیضی زاده
  • (ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها
  • تشییع پیکر مطهر شهید محمدرضا غضبان
  • اسم رمز ترور؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • اسم رمز ؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره ایرانی‌ها
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود