Web Analytics Made Easy - Statcounter

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

عصر ایران؛ حسن حسینی - «اواخر جنگ جهانی اول مملکت در قحطی بود. چهره‌ها رو به زردی گذاشته بود و هر روز در معابر پایتخت جنازه‌هایی از پیر و جوان را که در اثر گرسنگی تلف شده بودند، با گاری به گورستان می‌بردند.» این بخشی از خاطرات میرزاخلیل‌خان ثقفی معروف به اعلم‌الدوله طبیب دربار در دوره قاجار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان زمان که احمدشاه چند انبار بزرگ از غلات حکومتی را احتکار کرده بود و حاضر نبود آن‌ها را بین مردم تقسیم کند. او این غلات را با ده‌ها برابر افزایش قیمت، به مستوفی‌الممالک نخست وزیر ایران می‌فروخت و تقریبن ده سال طول کشید تا در در اسفندماه ۱۳۱۶ نخستین قانون برای مبارزه با احتکار کالاهای انحصاری دولت تصویب شود.

حبس دو ماه تا یک سال و پرداخت غرامت هزار تا ده هزار ریالی مجازات احتکار در آن زمان بودند. حالا و حدود هشتاد سال پس از این قانون، دادستان کل کشور در نامه‌ای به وزیر بهداشت اعلام کرده احتکار اقلام بهداشتی و دارویی مجازاتی در حد مجازات افساد فی‌الارض دارد. رئیس قوه قضاییه هم پیش از این خطاب به دادستان‌ها گفته بود: به احتکارکنند‌گان اقلام بهداشتی و دارویی رحم نکنید.

احتکار در ایران سابقه‌ای طولانی دارد. تقریبا همیشه با ایجاد یک بحران، عده‌ای منابع کم‌یاب و اقلام ضروری را به قصد کسب سود بیشتر احتکار کرده‌اند. همزمان با جنگ جهانی دوم احتکار دامن اقتصاد را گرفت و موجب تصویب قانونی جدید در سال ۱۳۲۱ توسط مجلس شورای ملی شد. در این قانون برای بسیاری از کالا‌های ضروری سقف مجاز انبار کردن تعیین شده بود. مثلا برای هر یک نفر در سال ۵۵۰ کیلو آرد، ۶۰ کیلو برنج و ۳ کیلو چای مجاز دانسته شد.

قوانین مربوط به احتکار، به مرور کارایی خود را از دست می‌دادند و قانون‌گزاران مجبور بودند چند سال یک‌بار مجازات‌ها را سنگین‌تر کنند. در سال‌های ۱۳۵۳ و ۱۳۵۴ قانون‌هایی جداگانه برای تشدید مجازات احتکار و گران‌فروشی گوشت، گندم، قند، شکر و برنج تصویب شد اما بازهم با هر موج گرانی احتکارکنندگان انبار‌ها را پر می‌کردند.

با آغاز جنگ تحمیلی و سهمیه‌بندی کالاهای اساسی توسط ستاد بسیج اقتصادی کشور و پرداخت یارانه به بعضی از کالاها جهت تثبیت قیمت آن‌ها، باز هم بازار احتکار داغ شد. سال ۵۹ قانون نظام صنفی ماموران سازمان قند و شکر را مأمور کشف و تعقیب جرایم مربوط به احتکارکنندگان قند و شکر کرد. سال ۱۳۶۷ قانون تشدید مجازات محتکران و گران‌فروشان را به تصویب رسید. دو سال بعد در آذرماه ۱۳۶۹ قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، بازهم با تشدید مجازات‌ها تکمیل شد.

یکی از آخرین مقررات درباره احتکار، قانون نظام صنفی مصوب اسفندماه ۱۳۸۲ است. طبق این قانون اگر فردی کالایی را احتکار کند باید معادل نیمی از قیمت کالای احتکار شده را به عنوان جریمه به دولت بپردازد. اگر بازهم این کار را تکرار کند، باید معادل دو برابر قیمت کالاهای احتکار شده جریمه بدهد و پارچه یا تابلو بر سر در محل کسب او به عنوان متخلف صنفی به مدت یک‌ماه نصب خواهد شد. سومین‌بار، جریمه پنج برابر شده و محل کسب او با نصب تابلو تا یک‌ماه تعطیل خواهد بود.

این روزها و با گسترش کرونا ویروس، مردم نیاز مبرم به ماسک و دستکش و وسایل ضدعفونی‌کننده دارند. هر روز هم خبری از توقیف محموله‌های احتکار شده می‌رسد و مردم، شادمان از توزیع آن‌ها، دوباره به داروخانه‌ها سر می‌زنند اما همچنان خبری از این اقلام ضروری و مورد نیاز نیست.

اینکه دقیقا مشکل توزیع عادلانه و همگانی وسایل مورد نیاز مردم چه زمانی در ایران حل می‌شود، سوالی است که کسی پاسخ آن را نمی‌داند.

 

بیشتر بدانید:

افراط گرایی دینی و لیسیدن حرم؛ آیا کرونا به عقاید دینی احترام می‌گذارد؟ (فیلم) پرستاران شاد و بیماری خطرناک / در خط مقدم جنگ با کرونا چه می‌گذرد؟ (فیلم) 13 توصیه کاربردی برای این که "کرونا" وارد خانه‌هایمان نشود (فیلم) کرونا؛ راست و دروغ یک ویروس جدید/ آیا این ویروس توسط انسان ساخته شده‌است؟ (فیلم) از وبا و طاعون تا کرونا در ایران / اعتمادالسلطنه: کاش مشهد قرنطینه می‌شد (فیلم) لینک کوتاه: asriran.com/0030Yi

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۷۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ملوک طلوع‌نژاد» بازیگر گلستانی سریال پایتخت، پیشکسوت نمایش رادیو گلستان، تئاتر و تلویزیون پس از چند روز بستری در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا و زخم سیاه ناشی از کاهش سیستم ایمنی بدن جان خود را از دست داد.وی در سری نخست سریال پایتخت در کنار بازیگران این سریال بخصوص «احمد مهرانفر»، «محسن تنابنده» و «ریما رامین‌فر» ایفای نقش کرد.وی سال‌های سال در عرصه تئاتر نیز فعالیت داشت.

دلیل اصلی مرگ بازیگر سریال پایتخت

خانم ملوک طلوع نژاد بعد از مبتلا شدن به قارچ سیاه تحت عمل جراحی قرار گرفت اما متاسفانه به علت عفونت ناشی از بیماری کرونا و زخم های قارچ سیاه دستگاه ایمنی بدن او به شدت پایین آمده بود و بر اثر عفونت کرونا درگذشت. گفتنی است سریال پایتخت به کارگردانی سیروس مقدم باعث را که بازی خانم ملوک طلوع نژاد به خوبی دیده شود.

او در فیلم‌های تاکسی برگشتی که از شبکه تبرستان پخش می‌شد نیز بازی کرده بود فیلمی که توسط آقای محمد حسین صفری کارگردانی شد.

خانم طلوع نژاد در سریال پایتخت نقش لیدر نقی معمولی را بر عهده داشت نقی در پایتخت ۵ در مسابقات ورزشی کشتی شرکت کرده بود و خانم طلوع نژاد به عنوان لیدر در سریال بازی می کرد.

روز شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ ملوک طلوع نژاد بازیگر تئاتر و تلویزیون متولد گلستان و هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و گروه نمایش رادیو گلستان که با بازی در سریال پایتخت ۵ و پایتخت ۶ به شهرت رسید بر اثر بیماری شایع قارچ سیاه و کرونا و ابتلا به بیماری از شایع ترین خبرهای امسال دارفانی را وداع گفت‌.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902553

دیگر خبرها

  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان
  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب و عفاف تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند / کسی که کشف حجاب کند، بار اول یک و نیم میلیون تومان جریمه می‌شود، بار دوم، ۳ میلیون تومان که بعد از سه هفته باید ۴ و نیم میلیون تومان پرداخت کند / ب
  • اصلاح قوانین اسلحه و مهمات برای جلوگیری از وقوع جرم است
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است
  • چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه