Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، جبرئیل نوکنده رییس‌کل موزه ملی ایران با اشاره به اینکه در تلاطم روزهای سختی که قرار داریم و لطمه سنگینی که به روح ایران و ایرانی وارد شده برای التیام آن به خداوند توکل می‌کنیم، گفت: امیدوارم دیگر شاهد هیچ حادثه تلخی در ایران نباشیم.

او ادامه داد: بزرگداشت مستوفی‌فرد بهانه‌ای شد تا بار دیگر خانواده باستان‌شناسی و موزه‌داری دور هم جمع شوند و از خاطرات تلخ و شیرین خود بگویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع این نکوداشت جریان شیرین و خوشایندی است که خط ارتباط نسل‌ها با یکدیگر را تداوم بخشد و نسل جوان با این پشتوانه علمی و اتصال به گذشته هویت خود را تضمین می‌کند. راهی را که بزرگان در شناخت ارزش‌های این سرزمین پیموده‌اند باید ادامه داد چراکه در واقع هویت علمی، فرهنگی و شخصیت ما مرهون تلاش‌های بی‌دریغ پیشکسوتان است.

نوکنده خاطرنشان کرد: یک جامعه موفق با رجوع به اساتید خود گام‌های ترقی را سریع‌تر طی و شکاف‌های موجود در مسیر توسعه را با استفاده از تجارب ارزشمند پیشکسوتان رفع می‌کند. آنها در راه پاسداشت فرهنگ و هنر این مرز و بوم سال ها با پیشینیان خود زیسته و به‌دنبال یافتن هر نشانه‌ای گوهر خاک این سرزمین را با دست‌هایشان وجب به وجب لمس کرده‌اند.

رییس کل موزه ملی ایران خاطرنشان کرد: این اساتید هستند که با همنشینی در سفر خاکی انسان‌ها و روزگار باستانی ما را شکل داده‌اند و ذره ذره این خاک را به امید یافتن قطعه گمشده‌ای از میراث‌فرهنگی زیر رو کرده‌اند و در حقیقت نام و یادشان در دل آن ریشه دارد. مستوفی‌فرد نزدیک به پنج دهه از عمر خود را وقف حوزه فرهنگی این کشور کرد و جامعه باستان‌شناسی و موزه‌داری از خدمات او بهره‌ها برد.

همچنین ملک شهمیرزادی استاد پیشکسوت باستان‌شناسی نیز با اشاره به زمان آشنایی با رضا مستوفی‌فرد گفت: 25 بهمن‌ماه 1358 روزی که با مستوفی‌فرد آشنا شدم. او در آن دوران در محوطه مارلیک کاووش می‌کرد. من دانشجویی بودم که با علاقه بسیار موفق شدم دکتر نگهبان را راضی کنم تا من را به محوطه کاووش ببرد. در آن زمان موفق شدم تا اساتیدی مانند آنها داشته باشم.

محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی و تاریخی در ادامه این مراسم گفت: فضای آموزشی در زمان تدریس مستوفی‌فرد یک فضای دوستانه بود و می‌توانم بگویم بسیاری از دانشجویان رشته‌های باستان‌شناسی و موزه‌داری در آن دوران نخستین درس‌های موزه‌داری خود را با مستوفی‌فرد گذراندند و به دیدن موزه رفتند. مستوفی‌فرد تحلیل‌های خاصی از موزه ارایه می‌داد  و با توصیه‌های او است که اکنون شاهد موقعیت خاص موزه ملی هستیم چراکه او در این خصوص بسیار تاثیرگذار بود.

او ادامه داد: موزه‌ها گذشته و حال جامعه را نشان می‌دهند و مستوفی‌فرد براساس آموزش و عمل حرف‌های بسیاری در این حوزه داشت.

سمسار استاد پیشکسوت باستان‌شناسی نیز با اشاره به خاطرات خود از مستوفی‌فرد گفت: در سال‌های دهه 30 و 40 از جمله نخستین گروه‌های باستان‌شناسی در دانشگاه تهران شکل گرفت. در آن دوره گروه باستان‌شناسی در باغ نگارستان فعال بود که امروز تبدیل به رستوران و باغ شده است. می‌توانم بگوییم مستوفی‌فرد یکی از افراد تاثیرگذار و فعال بود. او یکی از ارکان پایه‌های  فرهنگی و خدمت‌گذاران فرهنگی هستند.

استاد و پیشکسوت باستان‌شناسی تصریح کرد: بسیاری از دانشجویان آن دوره اکنون یا در ایران نیستند یا فوت کرده‌اند یا دیگر تدریس نمی‌کنند از این رو نیاز است تا قدر پیشکسوتان و مدرسان دانسته شود.

شیرازی رییس پژوهشکده باستان‌شناسی در ادامه به بزرگان و پیشکسوتان به‌عنوان حافظه تاریخی و عصاره دانش اشاره کرد و گفت: آنها بخشی از تاریخچه علم و دانش هستند. این بزرگان خاطرات، پیشینه و منشی دارند که می‌تواند به‌عنوان یک گنیجینه حفظ شود. رضا مستوفی‌فرد، ملک شهمیرزادی، فخری دانش‌پور پرور بخشی از تاریخ باستان‌شناسی ایران هستند.باید به سمتی حرکت کنیم که این گنجینه‌ها را خوب بشناسیم و حفظ کنیم.

وی متذکر شد: منش بالا و وقار مستوفی‌فرد در ذهن من حک شده در عین حال یکی از نکات جالب درباره او کاووش‌هایی است که داشت چنان‌که در مارلیک که یکی از محوطه‌های مهم باستانی است کاووش انجام داد.

ده پهلوان رییس موسسه باستان‌شناسی دانشگاه‌تهران با اشاره به راه‌اندازی موزه مقدم از مستوفی‌فرد به عنوان حلقه واسط بین دانشگاه‌تهران و مقدم یاد کرد و گفت: مقدم و همسرش تمام عمرشان را گذاشتند تا گنجینه عظیم برای ما یادگار بماند. قصه موزه مقدم بسیار پیچیده است و در این میان مستوفی‌فرد موفق شد تا حلقه واسط راه‌اندازی موزه مقدم باشد.

این مراسم با صحبت‌های رضا مستوفی‌فرد ادامه یافت. او با تشکر از تمام افرادی که در این مراسم سخنرانی داشتند، گفت: بسیار خوشحالم که در خدمت یکایک شما هستم. این جلسه روحیه خیلی خوبی به من داد و تمام صحبت‌هایی که انجام شد نیروی فوق‌العاده‌ای به من تزریق کرد.

او ادامه داد: سال‌های اول آغاز باستان‌شناسی خرسند شدم که توانستم با یکی از بزرگترین باستان‌شناسان خارجی همکاری داشته باشم و بعدها از تجربیات کسب کرده در کاووش‌هایم بخصوص در تپه مارلیک استفاده کردم. این امر برای من شانس بزرگی بود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: موزه ملی ایران باستانی شناسی موزه ملی ایران باستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۷۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران

ملت ایران در برابر تحریف خلیج‌ فارس کوتاه نخواهد آمد. ما به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمینمان نگاه نمی‌کنیم، بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ماست به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3079052 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران