Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: استاد مهدی کیوان روحیه پرسشگری را در ذهن دانشجویان ایجاد می‌کرد و در حالی که برخلاف معمول، تاریخ نگاریِ سنتی، روایت گونه وار بوده است ولی دکتر کیوان تامل و تفکر را برای مطلعات تاریخی وارد کردند

به گزارش خبرنگار ایمنا، آیین تجلیل از "مهدی کیوان" اصفهان شناس و استاد تاریخ  پیش از ظهر جمعه _هفتم اردیبهشت‌ماه_ در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این آیین مهدی کیوان اظهار کرد: هرکس گمشده ای دارد و گمشده من تاریخ ایران است. آنچه از تاریخ ایران به من داده اند چیزی نیست که بتوانم آن را به فرزندم بسپارم.

این اصفهان شناس و استاد تاریخ ادامه داد: زبان فارسی، اعتماد و علاقه مردم به حکومت و زنده نگهداشتن آداب و رسوم بومی از مهم ترین عوامل حفظ و نگهداری یک سرزمین است.

در ادامه این نشست مدیر اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اظهار کرد: برگزاری آیین های بزرگداشت برای سرمایه های علمی، فرهنگی و هنری اصفهان بسیار مهم و ویژه است چراکه اصفهان شهری مهم در حوزه فرهنگی بشمار می رود و امروزه ما برای اینکه آن جایگاه را به خوبی به نمایش بگذاریم و بتوانیم الگوسازی های مناسبی انجام دهیم باید از بزرگان‌ شهرمان در عرصه های مختلف فرهنگی، هنری، علمی و دیگر زمینه ها تجلیل کرده و آنها را به عنوان الگوهایی برای نسل های آینده معرفی کنیم.

فریدون الهیاری افزود: حرکتی که درخصوص تجلیل از بزرگان اصفهان و به ویژه در هفته فرهنگی اصفهان و در آستانه هفته بزرگداشت مقام معلم آغاز شده است باید ادامه یابد و به سمتی پیش برویم که از شخصیت های بزرگ اصفهان که به نوعی برای فرهنگ این کشور تلاش کرده و جایگاه بزرگی داشتند را در دوران حیات آنها تجلیل کنیم تا نسل جدیدمان را نیز با این بزرگان آشنا کنیم.

وی با بیان اینکه به راستی امروز پایداری فرهنگی و امتداد هویت تاریخی مردم ایران مرهون تلاش های فرهیختگان این سرزمین است، گفت: تاریخ فرهنگ و تمدن ایران زمین را باید در ژرفای این سرزمین شناخت و آن تلاش های مستمر نیاکان در راستای استمرار حیات این جامعه همزمان با تهدیدات دایمی بوده که مردم ایران را تهدید می کرد.

الهیاری تصریح کرد: اصفهان و میراث آن صرفا به مفهوم یک شهر نیست بلکه یک روح است در کالبد فرهنگ و تمدن ایران زمین، پس بکوشیم تا عشق به فرهنگ ایرانی را به دوستدارانش بیاموزانیم.

مدیر اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح کرد: دکتر مهدی کیوان حدود ۵۰ سال سابقه معلمی در مدارس و استادی در دانشگاه اصفهان را داشتند و بسیاری از کسانی که در اصفهان با تاریخ آشنا هستند و یا در تاریخ تحصیل کرده اند از دانشجویان دکتر کیوان بوده اند.

الهیاری ادامه داد: دکتر کیوان ازجمله استادانی بودند که مهم ترین وجه موجود در ویژگی های تدریس وی این بود که ایشان پرسشگری و دغدغه‌مندی را در ذهن دانشجویان ایجاد می کردند تا ذهن دانشجو به سمت یافتن پاسخ برای پرسش های تازه باشد که این مساله در نوع خود یک نوع نوآوری و بداعت را در کار تاریخ پژوهی ایجاد می کرد در حالی که برخلاف معمول، تاریخ نگاری سنتی، روایت گونه وار بوده است ولی دکتر کیوان تامل و تفکر را برای مطالعات تاریخی وارد کردند.

الهیاری تصریح کرد: دکتر کیوان شخصیتی است که به ایران و سابقه تاریخی کشورمان بسیار علاقمند است، این استاد به رموز و ماهیت چیستیِ هویتی سرزمین‌مان علاقمند است و این جزو ضروریت هایی است که ما باید با آن آشنا شویم.

مدیر اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: دکتر کیوان در زمینه اصفهان شناسی نیز نگاهی متفاوت به اصفهان دارد که این موضوع بسیار اهمیت دارد و اگرچه اصفهان از نظر تاریخی و وجود آثار ارشمند جایگاه ویژه ای و ممتازی دارد ولی اصفهان و شناخت اصفهان و اصفهانی‌بودن به معنای یک ویژگی خاص فرهنگی و اجتماعی، بحث مهمی است که آقای دکتر کیوان در سالهایی که در دانشگاه تدریس می کردند این موضوع را پیگیری می کردند و از نظر من دکتر کیوان به لحاظ ریشه ای تاثیرگذاری‌هایی را داشتند که نقش آن وقتی که یک جریان مهم فکری و فرهنگی در میان دانش آموختگان تاریخ که فرصت تجربه کلاس های ایشان را داشتند، دیده می شود و هنوز تفکر ایشان جریان دارد.

به گزارش ایمنا، در این آیین از نیم قرن تلاش های علمی و فرهنگی "مهدی کیوان" از اساتید تاریخ دانشگاه اصفهان و اصفهان شناس پیشکسوت تجلیل شد.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۷۲۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر)

عصر ایران - امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت در رویدادی کم نظیر، بزرگان فرهنگ و ادب و هنر در موزه سینما گردهم آمدند و به تماشای فیلم سینمایی "مست عشق" آخرین فیلم حسن فتحی که بر اساس برداشتی آزاد از حکایت شمس و مولانا ساخته شده است، نشستند.

شاید به جرات بتوان گفت که جمع کردن چنین بزرگانی در کنار هم، تنها در سایه اسامی بزرگی چون شمس و مولانا امکان پذیر بود که با همت سازندگان فیلم سینمایی مست عشق و "بنیاد شمس و مولانا" این امر محقق شد.

بزرگانی از دکتر محمدعلی موحد مولوی شناس و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب کشور، دکتر کریم زمانی و دکتر جلال‌الدین کزازی و دکتر ژاله آموزگار از ادیبان و مولوی‌پژوهان برجسته، پروفسور ارفعی زبانشناس و متخصص زبان‌های باستانی کشورمان که ترجمه منشور کوروش از خدمات ارزنده ایشان به تاریخ و فرهنگ کشورمان به شمار می‌آید تا استاد لوریس چکناواریان و استاد خدایی از بزرگان موسیقی کشور، استاد کریم زمانی، استاد محمد حیدری، استاد عین‌الدین صادق‌زاده و استاد سبزه که همگی از اساتید بنام خطاطی و خوشنویسی کشور هستند، دکتر موسی غنی ‌نژاد استاد برجسته اقتصاد و دکتر عبدالمحمود رضوانی مترجم و زبانشناس بزرگ کشورمان که ترجمه گلستان سعدی به انگلیسی از شاهکارهای ایشان است، دکتر سید احمد محیط طباطبایی، دکتر یونس شکرخواه، دکتر نمکدوست و دکتر فرید قاسمی که همگی از اساتید نامدار حوزه ارتباطات به شمار می‌روند، در برنامه صبح امروز در سالن سینماتوگراف موزه سینما به تماشای "مست عشق" نشستند. 

این مراسم که از ساعت ۱۰ صبح و با حضور حسن فتحی کارگردان و فرهاد توحیدی نویسنده فیلمنامه فیلم سینمایی مست عشق آغاز شد، با تماشای فیلم ادامه یافت و پس از آن این اساتید در کنار یکدیگر و در محفلی دوستانه به بحث گفتگو درباره فیلم و محتوای آن پرداختند. 

ابتکار گروه تولید فیلم سینمایی مست عشق در برنامه‌ریزی این رویداد که به نوعی با هدف ایجاد همگرایی میان جامعه نخبگانی و مخاطبان سینمایی شکل گرفته بود، در پایان مراسم و پس از اتمام فیلم بازخوردهای بسیار مثبتی را به همراه داشت.

حضور ستارگانی چون دکتر محمد‌علی موحد در کنار لوریس چکناواریان پیام آور این واقعیت جذاب بود، که پاسداران و نگاهبانان تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم، همچنان برای حمایت از آثار فاخری که مبلغ و نماینده‌ی چهره‌ی زیبای «ادبیات پارسی و عرفان ایرانی» در پیش چشم مردم جهان است، در کنار هنرمندان متعهد کشورمان ایستاده‌اند تا همچون همیشه، سالن‌های سینما محلی برای گرد آمدن فرهیختگان و تعالی فرهنگ باشد.

هرچند بازخورد شگفت انگیز این چهره‌های دانشمند و نکته سنج، مسئولیت دست‌اندرکاران و خالقان اثر را در آینده سنگین تر می کند اما در عین حال، تعاریف زیبایی که این ستارگان درخشان آسمان فرهنگ و ادب کشور از فیلم و محتوای آن داشتند و رضایتمندی‌شان از نحوه پرداختن به ظرایف رابطه شمس و مولانا برای عوامل سازنده فیلم بسیار جالب توجه و امیدوار کننده بود.

امروز مجمع ستارگان با زبانی که مخصوص خودشان است گفتند: اگر خوب بسازید، خوب ببینید و به داشته‌های این مرز بوم آگاه و مؤمن باشید، در کنار شما هستیم.
این علاقمندی از تشویق‌های پایان فیلم تا احساسات برانگیخته تعدادی از مخاطبان که بویژه لحظات انتهایی فیلم را با چشمانی اشکبار دنبال می‌کردند تا سخنانی که پس از اتمام فیلم و بیرون از سالن نمایش عنوان می‌کردند، همگی نشان از آن داشت که فیلم توانسته است در رسیدن به بخش قابل توجهی از اهداف خود که همانا بازنمایی برگی از تاریخ زرین فرهنگ و ادبیات کشورمان حول دو شخصیت برجسته آن یعنی شمس و مولانا است، موفق عمل نماید.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هستی تا سرمستی؛ به بهانه فیلم «مست عشق» «مست عشق» نیامده رکورد فروش روز اول سینمای ایران را شکست «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران

دیگر خبرها

  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • برگزاری وبینار بین‌المللی «شیخ بهایی؛ معمار تمدن‌ساز»
  • (تصاویر) بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران، مهمان «مست عشق»!
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • وزیر فرهنگ: فیلم سینمایی «حکیم نظامی» ساخته می‌شود
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر)
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • حقیقت زیر پای تمدن افسار گسیخته غربی در حال لگدمال است